Behandelingen

Knippen en effileren

Hiermee wordt bedoeld het inkorten van de vacht met een rechte schaar, zoals bij poedels en andere vachten met een krullende structuur. Of met een effileerschaar bij honden met een rechte/steile vacht, zoals bij Maltezers, Shih tzu’s, etc.

Plukken / strippen

Het plukken van honden gebeurt uitsluitend bij honden met een zogenaamde plukvacht. Plukken is het handmatig verwijderen van de harde bovenvacht. Dit is voor de hond pijnloos.

Strippen is hetzelfde als plukken, alleen worden bij deze techniek de langste haren verwijderd, voordeel hiervan is dat de hond nooit helemaal in zijn ondervacht komt te staan. Plukken gebeurt elke 6 maanden, strippen elke 3 á 4 maanden.

Honden waarbij dit gebeurt zijn o.a. Terriërs zoals ruwharige Jack Russells, Cairn Terriers, Border Terriers, West Highland White Terriers etc. evenals ruwharige Teckels, Hollandse Smous etc.

Kammen / ontwollen

Als u niet in staat bent om uw hond zelf te kammen, dan kunt u ook terecht bij de trimsalon. Hierbij wordt niet alleen de vacht volledig gekamd, maar eventuele klitten verwijderd. Bij honden met een dichte ondervacht wordt de vacht ontdaan van zijn onderwol. Dit kan bij honden die na een castratie of sterilisatie een explosieve haargroei hebben ontwikkeld. Maar ook bij honden die tijdens de ruiperiode een handje geholpen moeten worden. Te denken valt hierbij aan de Berner Sennen, Golden Retriever, Alaska Malamut, Collie, etc.

Anti-verharingsbehandeling

Kortharige rassen zoals de Jack Russel, de Labrador en honden met vergelijkbare vachten kunnen sterk verharen. Ook hiervoor kunt u terecht bij de trimsalon. Hierbij wordt de hond gewassen en gedurende ca. een half uur ingeweekt met shampoo. Daardoor zullen de oude en beschadigde haren zich vol kunnen zuigen met water. Daarna wordt de vacht met een zogenaamde blazer uitgeblazen waardoor alle oude en verzwaarde haren verdwijnen en de goede haren onbeschadigd uit de stijd komen. Agressieve technieken als de furminator en de shredder zijn daarbij uit den boze.

Wassen

Ook voor enkel het wassen van uw hond kunt u bij mij terecht. Als u niet de ruimte of gelegenheid heeft om dit zelf te doen. Niet alleen handig bij kleine honden, maar zeker ook voor de grote honden.

Diversen

Bij elke behandeling worden de oren nagekeken en zo nodig uitgeplukt, ook de tanden worden, als de hond het toelaat, schoongemaakt. Anaalklieren worden leeg gedrukt. En tot slot de nagels geknipt.